Teljesítménybérezés Effectsys eljárással

Mon, 12/09/2013 - 12:36 -- Anonymous (not verified)
  • Teljesítménybérezés, motivációs rendszer

Aki többet teljesít, több bért érdemel! Napjaink zavaros világában gyakran feledkeznek el erről az egyszerű kis igazságról. S mi az eredmény? A magyar KKV-kben a termelékenység - és ennek következtében a fizetések - csak a 20-33%-át érik el a nyugat-európainak.

A teljesítménybér alkalmazásának a nehézsége, hogy szervezettséget kíván. A hazai KKV-kben a legelmaradottabb rész általában a szervezés. Ezért számolatlanul folynak el az órák. Európában a magyar munkavállalók dolgoznak majdnem a leghosszabb ideig, mégis a keresetünk gyatra, életszínvonalunk gyenge. Pedig már a múlt század 60-as éveiben felfedezték a pszichológusok az effektus törvényét. Az effektus törvénye azt állítja, hogy amit megjutalmazunk, azt megismétlik az emberek, amit megbüntetünk, azt elkerülik. Persze az ember bonyolult lény, így ez nem minden esetben van így, de tendenciájában, trendjében így történik.

Vannak nálunk lényegesen magasabb életszínvonallal rendelkező társadalmak, ahol bőséggel van jól fizető állás. Ezekben a társadalmakban már más problémákkal küszködnek. A nyugati szaksajtó emiatt tele van az anyagi érdekeltségi rendszeren túli motiválási eljárásokkal. Ám ne tévedjünk meg! Nálunk még a megélhetési bizonytalanság nagy, s ezért az igazságos bér komoly hatással van a munkateljesítményekre! Mégis, KKV szinten kevés helyen alkalmazzák, és ahol alkalmazzák, ott is sok hibát követnek el. Pedig a teljesítménybér helytelen alkalmazása a motiváló hatás helyett nagyon könnyen vált át demotiváló, a kívánttal épp ellentétest kiváltóba. Összeállítottunk egy kis e-könyvet, amelyben a legfontosabb ezzel kapcsolatos hibákat szedtük össze. Hogy az Ön cégében ne kövessék el ezeket a hibákat, kérem töltse le az ingyenes e-könyvet az alábbi űrlap kitöltésével!


Családi és keresztnév: *
Email cím: *
A cégében foglalkoztatottak létszáma: *
Beosztása: *
Telefonszáma: *

Feliratkozásával adatai bekerülnek a Lilium Konzultáns Kft. automatizált levél kiküldési rendszerébe. Adatai két adatállományba kerülnek rögzítésre: a jelen teljesítménybérezési hibák iránt érdeklődők közé és a valamennyi feliratkozót tartalmazó nagy állományba. Ez utóbbiról rendszertelen időközönként küldünk olyan híreket, amelyről úgy gondoljuk, hogy az Ön érdeklődésére is számot tartanak. Az elsőről - ha nem tetszik amit küldünk - a minden levél alján feltüntetett leiratkozás gombbal tud leiratkozni. A második listáról akkor tud leiratkozni, ha egy onnan érkező e-mailt küldünk Önnek. Természetesen külön kérésre bármikor, bármelyik listáról töröljük Önt.

Ha a teljesítmény bérformákról többet akar megtudni, akkor kattintson IDE!