Skip to content

A szervezetfejlesztés eszköztára tanfolyam

Bayer B. József még 1986-ban írt egy könyvet „A kis- és középvállalatok és a gazdasági fejlődés” címmel. Ebben idézi a magyar származású Káldor professzort, aki szerint a „tulajdonos teljesítőképességének határa szabja meg … a vállalati méret növekedését„. Egy KKV tulajdonos kizárólagos jövedelemforrása a saját cége, ezért sokkal óvatosabb is, mint egy részvénytársaság alkalmazott vezetője. Bayer B. József ebből levonja a következtetést, hogy „az attól való félelem, hogy

  • elveszítik a megfelelő áttekintést,
  • az ellenőrzést, s
  • a vállalat irányítása specialisták tevékenységétől függővé válik,

nagyobb, mint a vállalatméret növekedéséből származó potenciális előny”. Mindezek a megállapítások sajnos egybevágnak a saját tapasztalatainkkal. Valóban nagyon sok magyar középvállalat növekedésének határa a tulajdonos félelme attól, hogy kicsúszik a kezéből a cég irányítása.

szervezetfejlesztés eszköz

Ugyanekkor a magyar gazdaság szenved attól, hogy a középvállalatai – ahol a legtöbb munkahely található – képtelenek a növekedésre. Ennek sok egyéb oka is van (válság, túladóztatás, csekély belföldi fizetőképes kereslet, hitelek és tőke hiánya, külföldi versenytársak, adócsaló konkurencia stb.). Bármennyire is jelentéktelennek tűnik a felsorolt egyéb indokok mellett, a tulajdonos tudásának tágítása a „saját hatáskörünkben áll” – ami sajnos a zárójelben felsoroltakról nem mondható el. Ezért mi itt és most azokat az ismereteket szeretnénk megadni a középvállalatokat vezető tulajdonosoknak (és az őket segítő vezetőknek), hogy milyen eszközökkel is lehet egy 20-300 fős cég szervezetét fejleszteni, a növekvő létszám befogadására alkalmassá tenni. Az alábbi űrlap kitöltésével tud feliratkozni a 9 részből álló ingyenes internetes tanfolyamra, amelyben sorra megismerheti a kis- és középvállalati szervezetfejlesztési eszközöket (szervezeti felépítés, folyamatok, eljárások, szabályzatok, irányelvek, munkaköri leírások, tervek, büdzsék, kvóták, pénzügyi tervek, elvárt eredmények és azok mérőszámai, normák, anyagi érdekeltségi rend). Kérem, hogy azt az e-mail címét adja meg, amit rendszeresen olvasni szokott.

A tanfolyamot elvégezve kevesebb, mint egy hónap alatt rengeteg olyan új, a gyakorlatban azonnal használható ismeretre fog szert tenni, amit hazánkban így együtt egyik iskolában sem tanítanak. Ezt csak tőlünk, az Effectsystől kaphatja meg. Mi – más egyéb akcióink mellett – ezzel szeretnénk hozzájárulni az általános magyar középvállalkozói kultúra javításához. Ha úgy érzi, hogy van energiája egyszerre két tanfolyam elvégzésére is, akkor a középvállalati vezetők ABC-je – ugyancsak ingyenes – 12 részes tanfolyamunkra is párhuzamosan feliratkozhat. A leckék mindkét tanfolyam esetén 2 naponként érkeznek.

Töltse ki az alábbi űrlapot a „szervezetfejlesztés eszköztára” Effectsys ajándék tanfolyamhoz!