Skip to content

Cégünk etikai kódexe

Az Effectsys Konzultáns Kft. vállalati tanácsadásra vonatkozó etikai kódexének legfontosabb elvei a következők:

 1. Soha nem hagyjuk cserben a megbízási idő alatt az ügyfelet (ha lehetetlenné válik a munkavégzés, akkor az ügyfél számára elegendő felmondási idő után távozunk).
 2. Csak kipróbált, a versenyszférában dolgozó 20-500 fős középvállalatokban működő eljárásokat, rutinokat tanácsolunk.
 3. Segítünk elhárítani a személyi akadályokat a szükséges változás útjából (antiszociális vagy degradált erkölcsű, alacsony munkamorálú, másokon élősködő vagy csak egyszerűen az adott poszthoz nem elegendő képességű munkatársak helyett segítünk jobban megfelelő embereket találni).
 4. Egymással konkurens (=az ügyfelünk legfontosabb piaci szegmensén legalább 10%-os piacrészesedéssel rendelkezik) cégeknek tanácsadást csak megfelelő idő elmúltával (minimum két év a megbízás megszűnése után) adunk.
 5. Ügyfeleink adatait soha senkinek nem adjuk ki, még a nyomozó hatóságoknak sem (ezt a törvény szerint megtehetjük és mi élünk is ezzel a jogunkkal).
 6. Megbízásaink végzésekor figyelemmel vagyunk a tulajdonos, a munkavállalók és menedzserek, a vevők és megrendelők, a környező lakosság, valamint az önkormányzat és a társadalom/állam érdekeire is.
 7. A javaslataink csak olyan elemeket tartalmaznak, amelyek folytathatók, hosszú távon is fenntarthatók (nincs sem pilótajáték, sem erőforrásokat kifosztó jellegük).
 8. A cégben dolgozó menedzsereket és beosztott munkavállalókat bevonjuk a változások előkészítésébe, hogy a végrehajtás könnyebben menjen.
 9. A modern cégek értékét nagyrészt a cégben dolgozók tudása, tapasztalata, önállósága, elszántsága, céltudatossága, szervezettsége, etikus viselkedése, kreativitása és motivációja adja, ezért különösen ezen tényezők fejlesztését segítjük.
 10. A cég tulajdonosának érdekei nagy becsben állnak nálunk, hiszen az ő sikere nélkül nem létezik a cég.
 11. Ha más tanácsadók, külső szakértők is dolgoznak a cégben, akkor velük együttműködünk és tőlük is elvárjuk ugyanezt.
 12. Igyekszünk nem foglalkozni a múlttal és a nekünk nem tetsző állapotok kialakulásának okával, történelmével, felelőseivel; a jelen és a jövő előttünk áll, arra koncentrálunk!
 13. Költségtakarékos és nem beruházás igényes megoldásokat kínálunk. Ám ha muszáj beruházni, akkor azt javasoljuk.
 14. Ügyfeleinket igyekszünk megtanítani mindarra, amit mi tudunk, hogy távozásunk után is sikeresen tudják menedzselni a cégüket.
 15. Küldetésünknek tekintjük, hogy – elsősorban szervezéssel és ismeret átadással – az ügyfeleink cégének értékét, piaci hatékonyságát, termelékenységét, versenyképességét növeljük.
 16. A magyar gazdaság soha nem lesz egyensúlyban, ha legalább az Európai Unióba a magyar középvállalatok nem lesznek képesek exportálni. Ezért tanácsadási munkánk végső célja mindig az unión belüli exportképesség – az ehhez szükséges termelékenység elérésével.
 17. A nem exportáló magyar cégek egy része napi küzdelmet folytat az import versennyel. Őket az importtal versenyezni tudásra készítjük fel.
 18. A tervezést önmagát beteljesítő jóslatnak tartjuk, ezért minden ügyfelünket igyekszünk rávenni erre. A tervek teljesítésének és a teljesítménynek a kontrolljára különös hangsúlyt teszünk.