Skip to content

"Polló László: Kis- és középvállalati teljesítmény kontrolling" könyv (KKV tulajdonosok, menedzserek, vezetők, szervezők és kontrollerek gyakorlati kézikönyve)

Mire jó egy KKV-ban a kontrolling?

A kontrolling a jó vezetői döntések nélkülözhetetlen megalapozása. Kontrolling nélkül csak vakon vezetik a KKV-t a menedzserek. Mégis, Magyarországon a kis- és középvállalatoknál csak elvétve lehet látni kontrollert. Ennek oka, hogy a kiképzett kontroller nagyon drága munkatárs. Emiatt a gazdálkodással foglalkozók igyekeznek valamiféle adatokat szolgáltatni a vezetéshez: árbevételt, árrést, költségeket gyűjtik és ezekkel az adatokkal segítik a vezetést. Ám ez távol van attól, amit egy rendes kontrolling rendszer produkál. Ebből a könyvből megismerheti mindazt, amire egy KKV-ban szüksége lehet – és ehhez még csak egy méregdrága kontrollert sem kell felvennie!

viselkedési kalauz

A könyv bevezetést ad a kis- és középvállalati kontrolling rejtelmeibe. Ezen felül kiemelten foglalkozik a stratégia kialakításával. 12 olyan stratégiai elemzési módszert mutat meg, amivel egy KKV stratégiája sikeresen megtervezhető.

Részletesen elemzi a könyv azt az adócsalási csapdát, amiben sok hazai KKV vergődik és megmutatja a kiutat is ebből. Az értékesítést 4-féle szempontból vizsgálja és tervezi meg. Kiemelten kezeli az értékesítést segítő hétféle különleges költséget. Megmutatja, hogyan lehet büdzsé gazdálkodást bevezetni az egyéb rezsi költségekre.

Részletes útmutatást ad arról, milyen is legyen a hatékonyra felépített KKV szervezete, hogyan kell azt szabályozni. Mivel a magyar KKV-k termelékenysége még mindig alig harmada a fejlett nyugati államokban lévőnek, ezért a teljesítmények mérésével, a termelékenység kimutatásával és a teljesítménybérezéssel is foglalkozik.

A könyv leírja a tervezés folyamatát. A tervezési folyamat végén egy olyan – számoló táblás – értékesítési-pénzügyi modelljét állítja elő a cégnek, amelyben a különféle változások és elképzelt jövőképek hatása a nyereségre, termelékenységre, bérekre és egyéb fontos mutatókra jól szimulálható. A modellbe a valós adatokat feltöltve lehet elkészíteni ebből a cég vezetési műszerfalát.
Ha szeretné megrendelni a könyvet, akkor kattintson ide!

A könyv írója

A könyvet az Effectsys vezető tanácsadója, Polló László írta. Ő 15 évig vezetett milliárdos árbevételt elérő középvállalatokat, mielőtt tanácsadóvá vált 2003-ban. Azóta több gazdasági könyv szerzője. Elsődleges szakterülete a hazai középvállalatok termelékenységének fejlesztése. Tanácsadóként ezernél több céghez jutott el közvetlenül vagy a könyveivel. Rendszeresen publikál gazdasági folyóiratokban, blogokban. Videó sorozata is a szervezetfejlesztésről szól. Könyvével három évtizedes vezetési, szervezési, tervezési és tanácsadási tapasztalatait kapja kézhez. Hitelesen, “első kézből”, magával ragadóan olvasmányos formában.

A könyv fontosabb adatai

A könyv jelenleg csak spirálkötésben érhető el 210*297 mm-es formátumban. 220 oldal terjedelmű és 61 táblázat és 20 ábra segíti a megértést. A terjedelme 636 ezer karakter és 12 ezer sor. Speciális, hiánypótló szakkönyv kis- és középvállalati kontrollereknek, tulajdonosoknak, felső vezetőknek. Csak itt nálunk lehet megvásárolni, könyvesbolti fogalomban nem áruljuk. Ha szeretné megrendelni a könyvet, akkor kattintson ide! A könyv tartalomjegyzékét alább olvashatja:

Középvállalati teljesítmény kontrolling könyv tartalomjegyzék 1 lap
Középvállalati teljesítmény kontrolling könyv tartalomjegyzék 2 lap

.

A következő űrlap kitöltésével tudja Polló László: Kis- és középvállalati teljesítmény kontrolling című könyvét megrendelni. A könyv ára bruttó 19.950,- Ft (ez az ár a belföldi postázás költségét is tartalmazza). Ha külföldre szeretné a könyvet megrendelni, akkor arra egyedi árat adunk, hívjon fel előtte!

Megrendelés után egy díjbekérőt kap a megadott email címére. A díjbekérőn feltüntetett összeget átutalással lehet kiegyenlíteni. A pénz beérkezése után egy-két munkanappal postázzuk a megrendelt könyvet (postai nagyméretű levélcsomagként). A számlát a megadott címre elektronikusan küldjük el.

Feliratkozásával adatai bekerülnek az Effectsys Konzultáns Kft. automatizált levél kiküldési rendszerébe. Ha nem tetszenek a levelek, akkor a minden levél alján feltüntetett leiratkozás gombbal tud leiratkozni. Természetesen külön kérésre bármikor, bármelyik listáról töröljük Önt.