Skip to content

Tanácsok tanácsadóknak

A cégek hatékonyságával, termelékenységével foglalkozó tanácsadóknak kínáljuk:

Cégünk a közepes méretű vállalkozások (20-300 főt foglalkoztatók) termelékenység fejlesztését tűzte ki céljául. E sorok írásakor több mint 12.000 ilyen cég van az országban. Képtelenek vagyunk minden helyre eljutni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a bevált eljárásainkat megosztjuk azokkal a tanácsadókkal, akik ugyanezen a terepen dolgoznak.

Küldetésünknek tartjuk, hogy a Nyugat-Európával szemben meglévő 2,5-3,5-szeres termelékenység elmaradásunk (lásd az erről szóló hírlevelünket) mérséklődjön és a középvállalati körbe tartozó cégekben a termelékenység egy-két évtizeden belül megduplázódjon. Ez és csak ez segíthet abban, hogy a jövedelmek végre elkezdjék megközelíteni az Európa boldogabbik felében születettekét.

A termelékenység definícióját itt adtuk meg. Ebből látszik, hogy igyekezünk kizárni a gépesítettségből következő hatást és kizárólag a szervezettségre, a munkamegosztásra, az élőmunka hatékonyságra koncentrálunk. Nem hiszünk az egy-két húzásos nagy durranásokban, hanem a szorgos, több száz tételből álló aprómunka egymást erősítő hatását aknázzuk ki.

Fontosnak tartjuk viszont az ugyanezen célokért dolgozó vállalati tanácsadókkal a szakmai eszmecserét, tapasztalat megosztást.

Ezért döntöttünk úgy, hogy félretéve szakmai féltékenységet, konkurencia harcot, a tudásunkat megosztjuk az azonos vagy hasonló területen dolgozó tanácsadókkal. Nem mindenkit engedünk be e körbe. Egy jól megalapozott informatív honlap és legalább egy teljes tanácsadói munkával eltelt év szükséges ahhoz, hogy ebbe a körbe felvételt nyerjen az, akit érdekel. Ennek oka, hogy nem szeretnénk, ha sarlatánok, pénzmotivált ifjú titánok kezébe kerülve egy torzult tudás menne tovább az ügyfelekhez.

Nem tekintjük tanácsadóknak a burkolt brókereket, a tanácsadónak álcázott biztosítási és egyéb más szakmában dolgozó értékesítőket. Elsősorban azok társaságát keressük, akik képesek komplex, holisztikus módon egyben látni egy közepes cég problémáit és nem csak egy kis partikuláris részterülettel foglalkoznak. Egyáltalán nem baj, ha valaki valamiben profi módon elmélyült (pl. személyzeti munkában, termelés szervezésben, értékesítői tréningek nyújtásában, szervezetfejlesztésben, kontrollingban stb.), ám fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy ez csak egy részterület és csak a többi területen is megtörténő arányos javítással van esély a termelékenység javulásra.

A tanácsadóknak elektronikus formában ingyen megküldjük azokat a belső segédanyagokat (listákat, táblázatokat, sablonokat stb.), amiket használunk. A jegyzet, könyv, infotermék formájába rendezett anyagainkat harmadáron adjuk oda (de nem kinyomtatva, hanem elektronikusan olvasható formában – persze aki jobban szereti a papírt, az otthon ebből kinyomtathatja). Az eleve elektronikusan forgalmazott anyagokat féláron tudjuk biztosítani tanácsadóknak.

Jelentkezni vezető tanácsadónknál lehet, ha valakit érdekelnek ezek az információk. Ő ellenőrzi a honlapot és az utolsó év mérlegét. Ha megfelelnek az itt írt követelményeknek, akkor felkerül ide egy link a jelentkező honlapjára (kérjük, hogy ezt visszafele is tegyék meg), és elküldjük az eddig felhalmozott ingyenes anyagot. A “Kiadványok” menüpontban megvásárolhatókat külön, e-mailben kell megrendelni, és jelezni kell, hogy harmadáron vagy féláron kérik a megvásárlást.

Végezetül álljon itt a terméklétránk 2015. február 1-i változata. Annak örülnék, ha egyre több olyan hazai tanácsadó lenne, aki ennél is jobb saját terméklétrával rendelkezik.

terméklétra