Skip to content

Sajtó

Sajtónak ajánlott oldal

Sajtóklub
Küldetésünk

Úgy gondoljuk, hogy minden jó cégnek választania kell valami hasznos küldetést, ami megindokolja létét, helyét a mai magyar gazdaságban, társadalomban. Rendszerváltásokkal terhes közelmúltunk miatt a kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenysége, szervezés szakmai felkészültsége, pénzügyi kultúrája – és még sorolhatnánk az egyéb szükséges ismereteket – nem megfelelő. Jól mutatja a hiányosságok mértékét, hogy az egy főre jutó előállított új érték (=termelékenység) a hazai KKV-kben alig harmada-ötöde a megfelelő nyugat-európainak. S ami ennél még nagyobb baj: a hazai középvállalatok termelékenysége csak 25-50%-a a magyarországi nagyvállalatinak, pedig ez más országokban 65-80% körül szokott lenni! Pedig ugyanaz a munkaerő dolgozik mindkettőben! Így hiába vagyunk az Európai Unió tagjai, képtelenek vagyunk részt venni az ebből adódó munkamegosztásban, mert az alacsony bérek ellenére is túl drágák vagyunk.

Ebből fakad országunk másik nagy gondja: a kevés munkahely. Oka ennek, hogy a termelékenyebb országok termékei, szolgáltatásai a piaci versenyben kiszorítják a magyarokat (a liberalizáció, privatizáció, dereguláció, vámmentesség mindig az erősebbnek kedvez).

Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, ezért nekünk magyaroknak muszáj a termelékenységünket felemelni az európai szintre. Ezt a munkaintenzitás fokozásával a versenyszektorban már csak kisebb mértékben lehet javítani. Gépesítésre, beruházásra kevés a felhalmozott tőke. Így marad a szervezéssel, jobb információáramlással, célszerűbb munkahely elrendezéssel, hatékonyabb eljárásokkal, a jobbik eszünk használatával elérhető javulás.
Középvállalati termelékenység duplázás

Azt hihetnénk, hogy ezek csak olyan kis pótcselekvések az igazi, nagy beruházások hiányában, de nincs így. Mi itt a Liliumban kidolgoztunk egy eljárást – LiVáMó: Lilium Vállalatfejlesztési Módszer névvel -, aminek segítségével a termelékenység a hazai 20-200 fő közötti vállalkozásokban simán megduplázható. S ugye mindjárt másként hangzik, hogy Nyugat-Európa mögött a termelékenység elmaradásunk nem 60-80%, hanem 30-40%. Bárki boldogan cserélné el a jelenlegi jövedelmét egy olyanra, amely a nyugat-európainál csak 30-40%-kal kevesebb!

Egy millió új munkahelyet kellene teremteni. A munkahelyek legnagyobb részét a különböző méret szegmensek között a középvállalatok adják. Ezért foglalkozik a cégünk a 20-200 főt foglalkoztató közepes méretű cégekkel. Az itt dolgozó munkavállalóknak kellene olyan szinten termelékennyé válni, hogy vagy

be tudjanak kapcsolódni az unión belüli export piacra vagy
visszahódítsák a jelenleg külföldről érkező termékek, szolgáltatások hazai piacát.

Csak így szabadulhat fel a munkaerő piacról jelenleg kihulló egy millió ember részére egyszerűbb, kevesebb képzettséget, alacsonyabb iskolai végzettséget kívánó munkahely, csak így lehet őket ismét munkába állítani, ha újabb piacokat szerzünk a nagyobb termelékenységünkkel, vagy ha a régi piacainkat visszahódítjuk.

Küldetésünk tehát a mintegy 12.000 db versenyszférában dolgozó, 20-200 főt foglalkoztató középvállalat termelékenységének növelése. Eljárásunk különlegessége, hogy a saját díjunkat megtermeljük, azaz csak az elért fedezet/árrés többlet kb. harmadát kérjük el első évben – s a további években már ezt se. Ha többet szeretne megtudni az akár termelékenység duplázást előállító LiVáMó eljárásról, akkor olvasgassa honlapunkat vagy hívja fel vezető tanácsadó munkatársunkat, aki egy interjú erejéig mindig szívesen áll a sajtó rendelkezésére. (Név és elérési adatok a lap alján!)
Ingyen könyv példányok recenzió készítéshez

Terméklétránk

terméklétra

Sajtóban megjelenő könyv recenzió készítése céljából szívesen és ingyen küldjük el a teljesítménybérezéssel, illetve a vezetőképzéssel foglalkozó könyvünket minden olyan szerkesztőségnek, akit ez érdekel. Különösen ajánljuk a sajtómunkásoknak elolvasásra a LiVáMó eljárást leíró 32 oldalas prospektusunkat, amelyet itt tud letölteni. Ha a CD dokumentum mintatárunkba szeretne betekinteni, akkor válassza ki, hogy mely dokumentumok érdeklik és azokat ingyen megküldjük az újságíróknak.
Kiváló minőségű átvehető gazdasági tartalmak!

Megemlítjük még a sajtó érdeklődésére számot tartó dolgok között cégünk vezető tanácsadójának három blogját. Az elsőt már sok éve vezeti és manapság elsősorban társadalompolitikai kérdésekkel foglalkozik benne. A második a teljesítménybérezés és a harmadik a termelékenységet javító LiVáMó eljárás használata közben felmerült fordulatokról, buktatókról, érdekességekről, szakmai fortélyokról számol be színesen és érdekesen.

Adunk engedélyt arra is, hogy a honlapunkról egy-egy érdekesebb anyagot, szöveg részletet átvegyenek, de ezt engedély kéréshez és ahhoz szoktuk kötni, hogy az anyag különösebb változtatás, szerkesztés nélkül jelenjen meg és fel legyen tüntetve, hogy a mi honlapunk (illetve valamelyik blog) a forrás, s mutasson oda egy link.

Internetes újságok, gazdasági portálok számára is érdekes anyagok vannak az „Ingyenes tanácsok” menüpont alatt. Az anyagokhoz automatizáltan hozzáférhet, csak a keresztnevét és az e-mail címét szoktuk cserébe elkérni. A lap alján még megtalálja egy tucat – a termelékenység javításban fontos – fogalom meghatározását is; ezekre is bármikor hivatkozhat.
Korábbi sajtómegjelenéseink

Korábban a sajtó már többször foglalkozott cégünkkel; egyik kollégánk személyzeti munkával kapcsolatban adott interjút a Klubrádióban, egy másik adott interjúnk meg a hazai kis- és középvállalkozásoknak nyújtott vezetési tanácsadásunkról szólt a Gazdasági Rádióban. Az Origo portál Vállalkozói negyed rovata több részletet közölt folytatásos sorozatban vezető tanácsadónk „Rakd rendbe a pénzügyeidet” című könyvéből, amely szakmai munkánk alapját jelenti. Az mfor.hu újságírója is megkereste vezető tanácsadónkat. A neki adott interjú itt olvasható. Korábbi interjúk: vezető tanácsadónk interjúja a KKV érdekvédelemről
Interjú kérési lehetőség

Ha szeretne rólunk írni, valamelyik szövegünket, ábránkat átvenni vagy velünk interjút készíteni, vegye fel vezető tanácsadónkkal, Polló Lászlóval a kapcsolatot a (70) 562 73 45-ös telefonon vagy az lpollo_kukaca_lilium_pont_hu e-mail címen.!

Mit tartalmazzon egy sajtóanyag a honlapon?

Logónkat több típusban (méret, webes, vektoros), verzióban (színes, szürkeárnyalatos, háttér nélküli)
Képeket minden mennyiségben, kategorizálva, több méretben (nyomdába, webre)
Írtak rólunk egy újságban? A cikkek másolatát képként is töltsük fel
Linkekkel mutassunk azokra a weboldalakra, amik említésre méltóak
Hírességek voltak nálunk? Tegyük ki ott készült fotóikat.
Vélemények a sajtót is meggyőzik, legyenek fotóval párosított, felhasználható vélemények a sajtószobában
Bannereket is érdemes több változatban kitenni, így könnyen kiválaszthatja a partner egy linkcserénél.