Skip to content

Konzultáció

Miért érdemes konzultálni?

Bahador Bahrami (Institute of Cognitive Neuroscience, London) kutatási területe a két és többszemélyes döntéshozatal. Kutatásaival bizonyította, hogy két ember jobb döntést hoz, mint egy ember – ha mindketten értenek hozzá és részletesen megbeszélik a döntés előtt a problémát. A cégvezetők néha nehéz, stratégiailag fontos és vissza nem csinálható döntésekre kényszerülnek. Ilyenkor célszerű egy korábban 15 évig középvállalatokban hasonló pozíciót betöltő és utána újabb 15 évig középvállalatokra szakosodott tanácsadói gyakorlattal rendelkező emberrel megbeszélni a dolgot. Ez az ember én lennék: Polló László, a cég vezető tanácsadója, az Effectsys vállalat fejlesztési módszer megalkotója. A szakterületeim, amihez értek, amelyekről eddig négy szakkönyvet is írtam:

Polló László
 • szervezetfejlesztés
 • motivációs rendszerek, teljesítménybérezés, érdekeltségi rend
 • B2B értékesítés és (online) marketingje
 • pénzügyi és értékesítési tervezés (éves és stratégiai)
 • céges mutatók, teljesítmény mérőszámok
 • középvállalati kontrolling
 • pénzügyek, cash-flow gazdálkodás, vevők hitelbírálata
 • hierarchia, szervezeti ábra
 • munkaköri leírások
 • folyamatleírások
 • termelés szervezés hagyományos és „lean” módszerekkel
 • normázás, norma készítés, norma számítás
 • termelékenység, hatékonyság javítása
 • helyes viselkedés, viselkedési kódex, munkatársak fejlesztése
 • versenyképesség, exportképesség, importtal versenyezni tudás

Amennyiben olyan döntés előtt áll, amelyikben a fenti területekből egy vagy több szerepet játszik, akkor ajánlom szolgálataimat! A konzultáció során teljes titoktartást fogadok a hallottakra, látottakra (s ezt megtehetem, mert ugyanazok a szabályok vonatkoznak ránk, mint az ügyvédekre). A díjazásomat a következő táblázatban találja meg:

WP Data Tables
 
A fél óra a tájékozódásomra, a kérdéseimre, esetleg szükség esetén a telephelyük bejárására kell a konzultáció kezdetén. Ha már korábban többször találkoztunk és ismerem a céget, akkor ez az idő is a konzultációra fordítható. Szeretem a konkrét adatokat, ezért sokat segít, ha mérleget, eredménykimutatást, főkönyvi kivonatot, értékesítési, gyártási, minőségbiztosítási statisztikákat, fényképeket valamint ezekhez hasonló egyéb adatokat hoz magával – első alkalommal – a konzultációra. Tapasztalatom szerint 2,5 óránál rövidebb konzultációt nem érdemes tartani és nekem sem éri meg az utazást oda-vissza. Ha még nincs elég kérdés, akkor többet kell összegyűjteni, s ez általában nem okoz problémát. A konzultáció helye az Ön budapesti vagy Budapesttől legfeljebb 10 km-re lévő telephelye. Ha ilyen nincs, akkor kedvelem a Cosmic Latte, Budapest XI. Bartók Béla út 79. helyszínt, ahol kulturált körülmények között tudunk beszélgetni, illetve az irodámat Telkiben, a székhelyünkön, Budapesttől 10 km-re nyugatra. Tapasztalatom – és Bahador Bahrami tapasztalata szerint is – a leghatékonyabbak a négyszemközti találkozók a cég vezetőjével.

Kérem, hogy az alábbi űrlap kitöltésével rendelje meg a konzultációt! Ezután az automatizált rendelés feldolgozónk küld Önnek egy díjbekérőt. Ha kifizette a díjbekérőt, akkor megadok néhány lehetséges találkozási időpontot és addig egyeztetünk, amíg nem találunk egy mindkettőnknek megfelelő találkozási dátumot és helyet. Az átutalt összegről – a beérkezést követően – elektronikus számlát küldünk.

Feliratkozásával adatai bekerülnek az effectsys.hu® (Lilium Konzultáns Kft. márkaneve) automatizált levél kiküldési rendszerébe. Adatai két adatállományba kerülnek rögzítésre: a jelen tanfolyamban szereplő 12 lecke kiküldésre és a valamennyi feliratkozót tartalmazó nagy állományba. Ez utóbbiról rendszertelen időközönként küldünk olyan híreket, amelyről úgy gondoljuk, hogy az Ön érdeklődésére is számot tartanak. Az elsőről – ha nem tetszenek a leckék – a minden levél alján feltüntetett leiratkozás gombbal tud leiratkozni. A második listáról akkor tud leiratkozni, ha egy onnan érkező e-mailt küldünk Önnek. Természetesen külön kérésre bármikor, bármelyik listáról töröljük Önt.