Skip to content

Középvállalati szervezettségi minimum ajándék tanfolyam

Polló László szervezetfejlesztési specialista, az Effectsys módszer kidolgozója azt kutatja, hogyan lehetnek versenyképesebbek Európában a magyar középvállalatok. A szakember az elmúlt években több tucat magyar céget megvizsgált és felállította azt a 6 pilléres szempontrendszert, amely a középvállalatok szervezettségi minimumához elengedhetetlen.

Polló László most díjmentesen megosztja Önnel azt a gyakorlati tapasztalatra épülő szakmai tudásanyagot, ami a hazai középvállalatok legerősebb fegyvere is lehet a fejlődésben. Jelentkezem az internetes tanfolyamra!

Miért a szervezéssel foglalkozunk?

Mostanában sok szó esik arról, hogy a magyar középvállalatok (50-250 fő) nem versenyképesek és képtelenek beilleszkedni az európai munkamegosztásba. A beilleszthetetlenség elsődleges oka – az elterjedt közvélekedéssel ellentétben –, nem a technológiai lemaradás, hanem hogy nem eléggé szervezettek. A lecke sorozat ismerteti azt a szervezettségi minimumot, amely az európai versenyképességhez szükséges. Elsősorban 20-300 főt foglalkoztató cég tulajdonosoknak és az ilyen cégekben dolgozó felső vezetőknek készült a lecke sorozat. Kisebb, ám nagyobbra nőni szándékozó cégeknek is ajánljuk az elvégzését!

Mit fog megtanulni?

Szervezési alapismeretekről esik szó. Elsősorban a versenyszférában tevékenykedő cégek szemszögéből. A tanfolyam célkitűzése, hogy összefoglalóan, felülről, mintegy madártávlatból kapjon képet a résztvevő arról, hogyan is kell kinéznie egy jól szervezett középvállalatnak. Korunk oktatásának elsődleges hibája, hogy csak részekre bontott (úgy mondjuk: differenciált) ismereteket ad és a komplex egész (az „integrált”) már nem látszik a részletek mögött. Igyekszünk ezt a hibát elkerülni. Az alábbi ábra mutatja azt a hat szervezési részterületet, amelyre a tanfolyam épül. Mégis, arra kérünk mindenkit, hogy a tanfolyam végzése közben tartsa észben, hogy nem egy-egy részterület kiemelkedő, profi művelésére van szükség, hanem arra, hogy mind a hat arányosan fejlődjön! Akkor és csak akkor mondhatjuk, hogy szervezett a cégünk!

szervezettségi minimum

Itt tud jelentkezni!

Az alábbi űrlap kitöltésével tud a tanfolyamra jelentkezni. Minden lecke végén feladatok vannak, amelyek megoldása segíti, hogy a megtanult elméletet a gyakorlatban a saját cégében is elkezdje alkalmazni. A tanfolyamok szövegét egy zip fájlba csomagolva kapja meg, azt kérem, csomagolja ki és PDF fájlokat fog kapni. A tanfolyam ingyenes. Cserébe azt kérjük, hogy ha tetszik, ajánlja másoknak is ezt a tanfolyamot (a https://effectsys.hu/kszm feliratkozási link segítségével)!