Skip to content

Szervezetfejlesztési tanácsadás havidíjas formában

Mit tegyen egy közepes méretű (20-500 főt foglalkoztató) cég, ha szervezettsége, vezetési kultúrája még nem ideális? Hogyan lehet ezt javítani a napi rohanásban? Egyszerű a megoldás: alkalmazni kell valakit, aki felhívja a figyelmet arra, ha eltérnek az ideálistól, illetve segít az ideális út kikövezésében.

Ki legyen ez a személy? Ki az, aki mindig tudja, mi a helyes irány? A szkeptikus válasz, hogy talán a Jóisten, de még ez sem biztos. Noha dicsekvésnek tűnik, mégis mi elmondhatjuk, hogy több száz ügyféllel dolgoztunk együtt. S nemcsak dolgoztunk, nemcsak néztük őket, hanem látni is próbáltunk közben. Az eredmény egy holisztikus szemlélet. Ahol a dolgokat egészben, valamennyi összefüggésével együtt látjuk.

szervezetfejlesztés

Az alapító cégvezetők, a jó ügyvezetők, elnök-vezérigazgatók mindig erre törekszenek. Vezető tanácsadónk, cégünk alapítója is első számú vezető volt 15 évig. Mégis, a következő 19 évben tanácsadóként sokkal többet tanult meg a szervezésről, vezetésről, helyes és helytelen dolgokról, mint korábban csúcsvezetőként. Nem okosabb ő a mostani csúcsvezetőknél! Ám behozhatatlan előnye, hogy annyi céget látott már belülről, annyi céggel volt alkalma nagy szervezeti, vezetési, termelési, kontrolling és hasonló változásokat véghez vinni, amelyre egy felső vezetőnek egy élet is kevés. S tudását rendszerbe foglalta, könyvekbe öntötte.

A középvállalatok életében rendszeresen merülnek fel szervezetfejlesztési döntések. Ha szeretné, hogy ezek folyamatosan a helyes irányba történjenek, akkor bízzon meg minket, s segíteni fogjuk Önt! Ennek formája egy 3-18 hónapos havi elszámolású, bármikor felmondható – folyamatos tanácsadói szerződés. Telefonon, e-mailben és személyesen segítjük az ügyfeleinket a szervezési feladatokban. Leggyakrabban olyan cégek alkalmaznak minket, akik már korábban rendbe tetették velünk a cégüket és szeretnék ezt a rendet továbbra is szinten tartani. Ám olyan ügyfeleket is szívesen fogadunk, akik „nem érnek rá” egy nagy átalakításra és fokozatosan kívánják a cégüket rendbe tenni. Munkánk az alábbi elemekből áll össze:

  • Szervezetfejlesztés: szervezeti ábrák, munkaköri leírások, folyamatleírások, ügyvezetői utasítások karbantartása, megírása az egyik feladatunk. Polló László Teljesítménybérezés könyve erről is szól.
  • Tervezés segítése: kontrolling, vízió, misszió megfogalmazása, stratégiai és éves tervezés, mutatószámok (Balanced Scorecard) munkaszám elszámolási és rezsi büdzsé rendszer, teljesítmény értékelési (KPI) és teljesítménybérezési területen is. A kontrolling kialakításakor Polló László Kis- és középvállalati teljesítmény kontrolling könyvében leírtakat alkalmazzuk.
  • Emberismeretünkkel segítjük a HR munkáját és bevált mentor programjainkat is ajánljuk ügyfeleinknek.
  • Polló László Viselkedési kalauz című könyvében foglaltak szerint segítjük a cég munkavállalóit az egymást segítő, kooperatív, hatékony, versenyképes, akár exportot is segítő munkavégzésre.
  • A cég vezetőit – művezetőtől a vezérigazgatóig – segítjük a „Kis- és középvállalati vezetők ABC-je” című könyvünkben leírt vezetési módszertanunk átadásával
  • Termelés, szolgáltatás szervezés japán lean módszerrel (cellásítás, 5S, kanban, just-in-time, kaizen, szupermarketek stb.), normázás, normaidő és kapacitás számítás, gyártáselőkészítés stb.
  • Havonta a szükségleteknek megfelelően, a cég méretétől és a pillanatnyi szükségletektől függően egytől akár 4-7 munkanapig terjedő mennyiségű időt töltünk az ilyen szolgáltatást megrendelő ügyfelünkkel.

Ha szeretne részletesebb ismertetést kapni, akkor kérem töltse ki az alábbi űrlapot és azonnal küldjük az ismertetőnket PDF elektronikus formátumban. Szolgáltatásaink értéke, azaz a szervezettebb, hatékonyabb, termelékenyebb munkavégzés során keletkező, a hosszú távú fejlődést, fenntarthatóságot és folytathatóságot biztosító helyes döntések haszna sokszorosa a díjainknak. A szolgáltatás havi díjas elszámolással nyújtjuk. Ezen szolgáltatásunk ára: 3.100,- Ft * átlagos állományi létszám / hó + ÁFA, de min. 155.000,- Ft + ÁFA/hó). Ha érdeklődik, töltse ki az alábbi adatkérő űrlapot!