Skip to content

Olvasói vélemények a Viselkedési kódex című könyvről

Már a bevezető olvasása is letaglózott. Egy olyan világ létezéséről ír, amelyről az emberek többsége még csak nem is álmodik. Élnek a mókuskerékben és kívülről, a környezetüktől várják a jobb sorsukat.

Én nem szeretnék ilyen lenni, így kíváncsian várom, hogy a könyv olvasásával, megértésével, majd az olvasottak alkalmazásával, hogyan tudok a kisebbséghez tartozni. Érdekes utazás lesz, az egyszer biztos. Sok olvasót és követőt kívánok a szerzőnek, hogy minél szélesebb körben elterjedjen e könyv szellemisége.

Köszönjük László, hogy megírtad nekünk.

Benke László
ügyvezető
Mozart S.R.L., Marosvásárhely

A családban, a munkahelyünkön, barátaink körében, az élet zegzugos világában való navigálásunk elengedhetetlen feltétele, hogy tisztában legyünk önmagunkkal, jól lássuk, tisztán érzékeljük a másik ember akcióit, és világos, egyértelmű legyen minden reakciónk. Polló László sokrétű könyve olvasmányos, izgalmas, gondolkodásra és cselekvésre ösztönző írás a mai magyar rögvalóságról. Remek elmélkedések összefésülése egy borító alatt, mely központja a test – lélek – szellem hármasában létező EMBER. Ráébreszt arra, hogy saját életünkért, tetteinkért kizárólag mi magunk vagyunk a felelősek. Ajánlom mindenkinek, aki nyitottan áll az emberi lélek mélyebb bugyrainak megismerésére, kíváncsi az alapvető emberi játszmákra és azok következményeire.

Gyakorlati tanácsaival Polló László olyan könyvet írt, amely minden felelősséggel rendelkező vezető polcán ott kell, hogy legyen…. és persze kötelező azok számára is, aki jobban el szeretnének igazodni a mai kommunikációs torzulásokkal teli zűrzavaros, vagy annak hitt világunkban. Igazi önismereti kézikönyv, erkölcsről, nyitottságról, szeretetről. Szeretettel. Olvassák bátran!

Fehér Tamás
cégvezető
9karakter Grafikai- Nyomdai- és Fotóstúdió

Figyelem! Ez a mű a kedélyek és indulatok felkavarására alkalmas! Gyenge idegzetű olvasók, csak nyugodt, magányos órákban olvassák! Aki elolvassa, annak – ígérhetem, – nagy kalandban lesz része! Polló László ebben a műben sem tagadja meg önmagát. Keményen, szókimondóan áll ki a realitás formálta véleménye mellett. Gondolatai, megállapításai nem tompítottak, esetenként még provokatívak is, ami az olvasót gondolkodásra, véleményformálásra készteti.

A mű maga sem szokványos. Nem a megszokott szervezetfejlesztési, humántanácsadói, gazdasági tankönyv, vagy összefoglaló kézikönyv. Nem bonyolult gazdasági modellekre épül. Sőt! Az alapokhoz nyúl, az emberi természet, a motivációk, a viselkedés etikai, erkölcsi alapjainak szintjén elemzi, vázolja fel egy gazdasági szervezet jó működésének feltételeit, vagy éppen gátjait. Nem hallgat el olyan tényezőket sem, amit a klasszikusnak tekintett, gazdasági, menedzsmentről szóló művek óvatosan kerülnek: a spiritualitást, a lelkiséget. Mindazok, akik olvasták Csíkszentmihályi Mihály írásait, talán felismerik, hogy Polló László is ugyanabból indul ki, mint ő: az Emberből.

Amit a mai közgazdászok, menedzsment szakértők hajlamosak óvatosan kerülni, azt ebben a könyvben megtalálja az olvasó. Lehet, egyetért valaki a könyvben elhangzó állításokkal, más éppen kritikusan áll, netán ellenvéleménnyel van egyik-másik állítással szemben. Mindenképpen egy olyan, rendszerbe foglalt szemléletet talál, amire máshol nem nagyon lelhet.

Annál többet tudunk egy dologról, annál hasznosabb lesz számunkra, minél több nézőpontból vizsgáljuk meg. – Polló László könyve erre kínál lehetőséget a vállalati, szervezeti hatékonyság témakörében. Éljenek e lehetőséggel, olvassák el a könyvet! Mindenkinek ajánlom, akinek Polló László szánta! Kik ők? Az ő szavaival: ‘Azoknak írok, akik többnek tartják magukat az 50-100 kg-os testüknél.’

Gogolák Zoltán
ügyvezető
Gogolák Kommunikáció

Egy sikeres vállalkozás sikerképes embereket kíván. Ha a könyvben olvasható gondolkodásmódnak csak felét sajátítaná el minden, KKV-nál dolgozó vezető és nem vezető munkatárs, a magyar gazdaság máris szárnyalna!

Boér Tamás
cégvezető
Sikertervezés

A könyv első részét minden nyíló értelemmel rendelkezőnek kötelezőnek javasolnám (pl. középiskolában). Ugyanis ez egy szilárd világképre alapuló leírás a mostani társadalmunkról, amely remélhetőleg sok olvasó szemét felnyitja, és elgondolkodik, hogy ő vajon hol is áll a világunkban.

A könyv második része minden magyar kkv cégvezető alapműve kell, hogy legyen. Nagyon fontosnak tartom, hogy nemcsak stratégiai, taktikai tanácsok vannak az átlagos munkahelyről, hanem sokkal mélyebbről érkező világnézeti tanítással találkozhatunk. Hiszen ki találkozik manapság Jézussal egy üzleti könyvben? Már csak ezért is megéri elolvasni, hogy megértsd: miért.”

Bossányi Tibor
cégvezető és tulajdonos
Andió

Azok a problémák, amit a könyv felvet, valósak. Minden nap előfordulnak. Kevesen tudják, hogy grafológusként rengeteg cég keresztmetszetét láttam már különféle rendezvényeken. Mégpedig egy olyan lelki aspektusból, amire egyetlen cégvezető sem lesz soha képes. Sőt, tovább megyek: egyetlen vállalat-átvilágító szakember sem. Valóság a szexuális, a lelki, de bizony még a fizikai bántalmazás is. (A csicskáztatás különböző fokairól beszélek! Számos helyen hiszik azt, hogy ha Dr. House megtehette, akkor ez menő lesz).

Nagyon sok olyan pont van a könyvben amit nem csak a vállalatvezetőknek, de tanítóknak, tanároknak, iskola igazgatóknak is meg kellene ismerniük. Meg kellene ismerni ezt a kis települések polgármestereinek is. Ám a tanulásnál egy szerintem fontos dolog kimaradt. A tanulásban hasznos az is, ami a hobbidat, a kikapcsolódásodat szolgálja. Ha mindig csak hasznos dolgokat tanulsz, munkagéppé válsz. De ha imádsz mondjuk papírbigyókat készíteni (mint én), gitározni, vagy kertészkedni, akkor tanuld bátran azt is. Ez is legalább olyan fontos – és ettől a tudástól nem pénzt, hanem örömet várhatunk.

A könyv legfontosabb mondata: ‘A munkát úgy kell elvégezni, hogy nekilátsz és elvégzed’. Ezt imádom! Ezen kívül is állati hasznos fejeztek vannak benne! Összegezve: szeretném ezt a könyvet megvenni ajándékba a bátyámnak is! „

Gáspád Bucher Katalin
cégtulajdonos
HarmoNet

Hiányt pótló. Alapmű. Polló László sokrétű tapasztalatain alapuló esszenciális ismerethalmazokat tár az olvasó elé. Olyan igazságok ezek, amelyek megváltoztatják, átalakítják a vállalati-, és munkakultúrát; növekedést biztosítanak. Az önfejlesztést, a cége építését szem előtt tartó, gondolkodó vállalkozók kötelező olvasmánya!

Dávid Zsolt
tulajdonos és üzletfejlesztési menedzser
AZértiS Pozi+ív Kft

Ma reggel kezdtem bele a könyvbe, és alig bírtam letenni. Újszerű és bátor megközelítés, hogy a „dolgozót” emberi mivoltában szemléli, nem pusztán termelő gépként, és ennek köszönhetően a tanácsok nemcsak a hatékonyság növekedéséhez járulnak hozzá, hanem ahhoz is, hogy jó legyen a munkahelyi légkör, a (cég)vezető és a munkatársak is teljesebb, boldogabb életet élhessenek, és megtalálják az egyensúlyt az életük különböző területei között.

Ugyanakkor nem valamilyen elvont, „lila” könyvről van szó, hanem telis-tele van olyan gyakorlati tanácsokkal, ismerettel, amelyek a cég túlélését jelenthetik a mai gazdasági környezetben – és amelyeket nem tanítanak sehol. A könyv stílusa tiszta és világos, felépítése logikus és áttekinthető, a teendőkön lépésről-lépésre vezet végig. Olvasás közben folyamatosan jegyzeteltem, rengeteg ötletem támadt, hogy min fogok máris változtatni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki tenni akar a saját és cége sikere érdekében.

Kocsisné dr. Péterfy Hajnal
alapító főszerkesztő
Babafalva és Mi nők

Polló László klasszikus, konzervatív értékek mentén vezet végig a vállalkozás működtetése során felmerülő lehetséges problémákon. Emberi, humánus megközelítéssel ad megoldási javaslatot a lehetséges vezetői feladatokra, azonban sohasem engedi elfelejteni hogy a vállalkozás célja: a profit. Olyan hiánypótló műről van szó, ami nem hangzatos új technikáktól, amerikai guruk tanácsaitól hemzseg, hanem egyszerű, érthető nyelvezettel mutatja meg: vállalkozást vezetni bonyolult, de nem lehetetlen feladat. Főleg mióta ilyen segítséget kapunk hozzá.

Mészáros Gábor
ügyvezető, online tanácsadó
Creative IT Kft

Reméljük, hogy az olvasói vélemények megerősítették abban a szándékában, hogy elolvassa ezt a könyvet. Mi úgy gondoljuk, hogy ezen könyv segítségével hatékony, versenyképes, termelékeny emberi munkahelyeket lehet létrehozni. Olyan cégeket, akik képesek exportálásra, nagy cégeknek történő beszállításra vagy import kiváltására. Ha Önnél, Önöknél is erre van szükség, akkor a következő űrlapon rendelheti meg a könyvet.

Vegye meg és olvassa el az ezen könyvből tovább fejlesztett, terjedelmében lényegesen megnövelt Viselkedési Kalauz könyvet, ha szeretné elérni a nyugat-európai országok termelékenységét! Ide kattintva tudja megrendelni!